latinica  ћирилица
27/01/2020 |  13:29 ⇒ 13:43 | Аутор: СРНА

Синхронизован рад републичке и локалне власти за даљи развој Бијељине

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је након разговора са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем да ће републичка власт подржати низ инфраструктурних пројеката за добробит овог града и регије, за чију је реализацију неопходан синхронизован рад Владе Српске и локалне заједнице.
Чубриловић у Бијељини са Мићићем - Фото: СРНА
Чубриловић у Бијељини са МићићемФото: СРНА

- Сарадња која покушава да се изгради на свим нивоима у Републици Српској једна је од првих ствари која треба да нас интересује - поручио је Чубриловић.

Након састанка који је одржан у сједишту Градске управе Бијељине, он је похвалио визију и перспективе даљег развоја Бијељине, регије и Републике Српске које је на састанку изнио Мићић, наводећи да он руководи градом који је други по величини у Српској.

- Мићић ће имати подршку за значајне пројекте који су у току или у поодмаклој фази припреме и биће видљиви у граду наредних година - рекао је Чубриловић.

Према његовим ријечима, највише је разговарано о инфраструктурним пројектима који подржавају даљи развој Бијељине, наводећи примјер улагања у образовање као један од начина да се млади људи задрже на овом простору.

- Радује ме што се размишља дугорочно и да има приједлога како да се то реализује синхронизујући рад републичке Владе и локалне заједнице - истакао је Чубриловић.

Мићић је након састанка са Чубриловићем изјавио да је сарадња локалне заједнице са вишим нивоима власти оно што град води напријед и омогућава реализацију пројекта за добробит грађана.

Он је поручио да Бијељина остаје отворена за ту сарадњу, наводећи неке од 10 до 15 значајних пројеката за будућност града као што су изградња ауто-пута, гасификација, нова аутобуска станица, спортска хала и индустријска зона, студентски дом и други велики пројекти које у потпуности финансира или подржава Влада Републике Српске.

- Моја мисија је да радим за потребе грађана Бијељине и желим да то радим у функцији и на такав начин као до сада и визија ми је да то могу утрадити само заједно са вишим нивоима власти и да ће то бити права, добра ствар за грађане - поручио је Мићић.

У делегацијама које су учествовале на састанку били су народни посланици Демоса и СДС-а из Бијељине.

У наставку посјете Бијељини Чубриловић је, поводом школске славе Светог Саве, посјетио и Техничку школу "Михајло Пупин".