latinica  ћирилица
27/01/2020 |  10:29 ⇒ 12:26 | Аутор: СРНА

Рајчевић у посјети Израелу

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић отпутовао је данас у вишедневну посјету Израелу током које ће у Тел Авиву учествовати на једном од централних панела конференције посвећене сајбер безбједности.
Срђан Рајчевић - Фото: СРНА
Срђан РајчевићФото: СРНА

На конференцији, која окупља стручњаке из сфере информационе безбједности, менаџере водећих свјетских компанија у овој области, те представнике држава и институција из цијелог свијета, Рајчевић ће говорити о најновијим рјешењима о заштити критичне инфраструктуре, саопштено је из Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

У оквиру вишедневне посјете Израелу, Рајчевић ће се састати и са израелским министром науке и технологије Офиром Акунисом и директором за регију балканских земаља у склопу Министарства спољних послова Израела и амбасадором Македоније Даном Орјаном, а предвиђене су и посјете универзитетима у Тел Авиву и Јерусалиму.

Рајчевић ће присуствовати и свечаном отварању Недјеље свемира у Израелу и 15. годишње конференције о свемиру "Илан Рамон".