latinica  ћирилица
24/01/2020 |  17:49 ⇒ 18:07 | Аутор: РТРС

Фудбалска репрезентација Региона бивше Југославије у Бањалуци (ФОТО)

Селектор Зоран Јелић и капитен Филип Шћепановић (Подгорица) из репрезентација региона бивше Југославије за особе са Дауновим синдромом, састали су се у згради Владе Републике Српске са капитеном тима Владе Републике Српске Антоном Касиповићем и том приликом је министар Касиповић уручио капитену Филипу дресове за његов тим.
Касиповић - Фото: РТРС
КасиповићФото: РТРС

Играчи репрезентација Региона бивше Југославије за особе са Дауновим синдромом који су из Црне Горе и Србије и репрезентација из Републике Српске играће у дресу са амблемом Владе Републике Српске.

Бањалуку сутра очекује несвакидашњи историјски догађај, жива инклузија кроз велики антистигма пројекат чији је организатор Даун синдром центар Бањалука.

Фото: РТРС

Након састанка у Влади Републике Српске, фудбалери, гости из Србије и Црне Горе прошетали су улицама Бањалуке, а све то је пратила филмска екипа РТРС и режисер Денис Бојић који снимају филм Шампиони који ће се завршити дo Европског првенства за особе са Дауновим синдромом - Турска 2020.

Велики хумани гест Владе Републике Српске која је узела учешће у мијењању свијести о предрасудама о особама са Дауновим синдромом.

Овакво нешто се још није десило на просторима бивше Југославије.