latinica  ћирилица
24/01/2020 |  16:20 ⇒ 16:24 | Аутор: СРНА

Фудбалске лопте и дресови за удружење "Даун синдром Бањалука"

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић уручио је данас у Бањалуци лопте за фудбал и дресове директору Удружења "Даун синдром Бањалука" Зорану Јелићу, који је и члан фудбалске репрезентације Региона бивше Југославије за особе са Дауновим синдромом.
Подршка особама са Дауновим синдромом - Фото: РТРС
Подршка особама са Дауновим синдромомФото: РТРС

Репрезентација Региона бивше Југославије за особе са Дауновим синдромом, која је састављена од по четири особе са Дауновим синдромом из Србије, Црне Горе и Републике Српске ће, у склопу манифестације "Дани Европског фудбала за особе са Дауновим синдромом", играти фудбалску утакмицу против тима министара и државних функционера, саопштено је из Министарства правде Српске.

Касиповић је пожелио срећу репрезентацији Региона бивше Југославије на сутрашњој утакмици, али и на Европском првенству у фудбалу за особе са Дауновим синдромом, које ће у фебруару бити одржано у Турској.

- Увјерен сам да ће ова репрезентација одлично представити Републику Српску али и цијели регион, како на сутрашњој утакмици тако и на предстојећем Европском првенству у фудбалу за особе са Дауновим синдромом - рекао је Касиповић.

Он је напоменуо да у животу постоје неке ствари које се не могу промијенити, али се уз мало рада и напора могу на неки начин, подржати и побољшати.

- Порука ове приче јесте да су сви људи једнаки и да особе са Дауновим синдромом и њихове породице, треба укључити у све друштвене пројекте - поручио је Касиповић.

Дресови за фудбал и лопте су поклон Министарства породице, омладине и спорта поводом фудбалске утакмице која ће бити одржана сутра у просторијама Омладинског фудбалског клуба "Спорт тим" Бањалука.