latinica  ћирилица
24/01/2020 |  11:00 ⇒ 11:00 | Аутор: СРНА

Парох цетињски: Браћа у Црној Гори заједно да се помоле

Парох цетињски протојереј-ставрофор Гојко Перовић позвао је Цетињане који су на скупу подржали спорни Закон о слободи вјероисповијести да дођу у Цетињски манастир и заједно се помоле са својом браћом.
Гојко Перовић (фото: Митрополија Црногорско-приморска) -
Гојко Перовић (фото: Митрополија Црногорско-приморска)

- Молимо нашу браћу која су ишла другим улицама да дођу овдје да се помоле заједно са нама јер нема нама молитве без њих - поручио је отац Гојко који се великом броју окупљених вјерника у Цетињском манастиру синоћ обратио бесједом.

Отац Гојко, који је и ректор Цетињске Богословије, рекао је да моли Бога да прва литија која буде кренула улицама из Цетињског манастира буде заједно са њима, преноси Радио Светигора.

- Да се заједнички помолимо Богу са својом браћом Цетињанима, јер нема нама молитве без њих нити има њима Црне Горе без нас - рекао је парох цетињски.

Претходно је Његово преосвештенство епископ диоклијски Методије служио молебан Пресветој Богородици у Цетињском манастиру, уз саслужење свештенства.

На Цетињу је у сриједу, 22. јануара организован скуп којим је подржан спорни закон и отимање храмова Српске православне цркве у Црној Гори.

Након што је црногорски парламент крајем прошле године донио спорни Закон о слободи вјероисповијести који представља удар на СПЦ, у црногорским градовима услиједили су молебани и литије у којима су хиљаде вјерника исказале отпор према Закону.

Литије су предвођене свештенством СПЦ у Црној Гори, а подршка им је пружена и у Републици Српској и Србији.