latinica  ћирилица
23/01/2020 |  22:38 ⇒ 23:42 | Аутор: РТРС

Отворен Четврти ФИС трофеј Равна планина

На скијалишту Равна планина у Палама, вечерас је отворен Четврти ФИС трофеј Равна планина, такмичење у алпском скијању, слалому и велеслаому, на којем учествује 80 смучара из 18 земаља.

Ово је истовремено тест трка за добијање лиценце за одржавање Европа куп такмичења у алпском скијању.

Такмичење се одржава под покровитељством Владе Републике Српске, Министарства породице, омладине и спорта Српске, Општине Пале, Града Источног Сарајева и Смучарског савеза БиХ.

- ФИС се организује у Ски-центру Равна планина, а ресорно министарство и Влада Републике Српске свакако подржавају овакву организацију гдје се ради са доста ентузијазма како би све било на највишем нивоу- рекла је министарка породице, омладине и спорта Соња Давидовић.

Она је нагласила да је ово значајно такмичење традиционално и да има међународни карактер, додавши да се они који су раније били учесници ФИС купа враћају из године у годину, што говори да је ријеч о квалитетном такмичењу.

Предсједник Смучарског клуба Пале и један од организатора трке Игор Шљука рекао је да је ово такмичење постало традиционално и да учествује 80 такмичара из 18 земаља.

- Одржано је такмичење у велеслалому у мушкој и женској конкуренцији, а сутра и у суботу, 25. јануара, биће одржано такмичење у слалому. Жеља нам је да промовишемо такмичење како би се чуло за ски-центар и Смучарски клуб Пале као техничког организатора ФИС трке - рекао је Шљука.

Власник Ски-центра Равна планина, Вељко Голијанин захвалио је свима који су дошли, додајући да су организатори доказали да могу урадити добру трку.

Начелник општине Пале Бошко Југовић изразио је наду да ће делегат из Италије Херберт Кламер дати најбоље оцјене које ће бити увод у добијање лиценце за одржавање Европа купа такмичења у алпском скијању.