latinica  ћирилица
23/01/2020 |  09:02 ⇒ 09:05 | Аутор: Б92

Добре партије Богдана и Бјелице у поразу Сакрамента (ВИДЕО)

Кошаркаши Сакраменто Кингса доживјели су неочекиван и убједљив пораз од Детроит Пистонса.

Ослабљени Пистонси савладали су Кингсе резултатом 127:106.

Детроит је играо без прве звијезде екипе Андреа Драмонда (раније завршио сезону и Блејк Грифин), али их то није спријечило да пруже доминантну представу против екипе из Калифорније.

Богдан Богдановић је одиграо трећи меч послије опоравка од повреде и пружио најбољу партију у том периоду, те завршио са 19 поена (8/17), два скока и три асистенције.

Немања Бјелица је био надомак дабл-дабла са 14 поена (6/12), девет скокова и пет асистенција, уз једну украдену лопту.

Меч је добро почео по Кингсе, који су имали предност током малтене цијеле прве четвртине, али се све "распало" у игри изабраника Лука Волтона крајем првог полувремена.

Детроит је право ниоткуда отишао на двоцифрену предност, коју је сачувао и увећао током треће четвртине.

Утакмица у "Литлс Сизарс" арени одиграна је у хаотичном ритму са великим бројем промашаја, поготово на страни гостију, који су, занимљиво, имали и много мање изгубљених лопти (17 наспрам 9).

Сакраменто је упорно покушавао да пронађе ритам, али шутеви нису успјевали да дођу до циља (10/35 за три), уз катастрофалан проценат са линије пенала (12/23).

Са друге стране, Детроит је био неумољив ван линије за три поена (12/29).

Такође занимљиво, Бјелица је имао најбољи +/- од играча који су провели барем десет минута на паркету са -8, док је Богдановић био најгори са -18.

Најбољи поентер код Кингса био је Диерон Фокс са 22 поена и по три скока, асистенције и украдене лопте, а послије Богдана и Немање истакли су се и Бади Хилд са 14 и Двејн Дедмон са 13 поена.

Први меч послије неколико мјесеци одиграо је Реџи Џексон, који је за 19 минута забиљежио 22 поена и четири асистенције.

Дерик Роуз је био изузетан са 22 поена и 11 асистенције, допринос је дао и Маркиф Морис са 13 поена и 11 скокова, док је најефикаснији био Кристијан Вуд са 23 поена и без промашаја из игре (7/7).