latinica  ћирилица
23/01/2020 |  08:54 ⇒ 08:54 | Аутор: Б92

Лајовић отвара, а Ђоковић затвара програм на АО

Српски тенисери ће петог дана отвореног првенства Аустралије играти први и посљедњи меч на "Род Лејвер Арени", односно "Маргарет Корту".

Објављен је распоред за пети дан (петак) надметања на Аустралија опену.

Српски представник Душан Лајовић први ће изаћи на терен око 1 час послије поноћи, када ће се састати са Аргентинцем Дијегом Шварцманом.

Они ће свој дуел играти на другом највећем терену у Мелбурну, чувеном "Маргарет Корт", док ће Новак Ђоковић играти посљедњи дуел дана на "Род Лејвер Арени".

Други рекет света и бранилац трофеја на Аустралиан Опену, играће против јапанског тенисера Јошихита Нишиоке. То ће бити други Ђоковићев дуел против неког Јапанца на овом турниру, пошто је у претходном колу елиминисао Тацуму Ица са 3:0 у сетовима.

Ђоковић ће на "Лејверу" играти послије два меча женског сингла. Прво ће "домаћица" Ешли Барти играти против Рускиње под заставом Казахстана Јелене Рибакине, док је други дуел између Американке Серене Вилијамс и најбоље кинеске играчице Ћанг Ванг.

У вечерњем програму прво ће Јапанка Наоми Осака, иначе прошлогодишња побједница, играти са сензационалном 15-годишњом Американком Кори Гоф.

За крај је остављена посластица. Швајцарски ас Роџер Федерер, шестоструки освајач, састаје се с Аустралијанцем Џоном Милманом, дужником с Ју-Ес опена 2018, пошто га је избацио у осмини финала.