latinica  ћирилица
22/01/2020 |  18:39 ⇒ 23/01/2020 | 08:02 | Аутор: РТС

Србија без медаље

Ватерполисти Србије изгубили су од Шпаније у четвртфиналу Европског првенства у Будимпешти.
Србија - Шпанија (фото:B92/MS) -
Србија - Шпанија (фото:B92/MS)

Ватерполо репрезентација Србије неће имати прилику да дође до петог европског злата у низу.

Велика борба виђена је у базену у Будимпешти, било је много преокрета, тако да су на крају пенали морали да одлуче путника међу четири најбоље екипе.

"Делфини" су у Будимпешти у четвртфиналу Европског првенства поражени од селекције Шпаније на петерце 4:3. У регуларном току меч је завршен 6:6 (2:1, 1:4, 2:1, 1:0).

Шпанија је, у игри нерава, славила послије бољег извођења петераца. Голман шпанског тима Данијел Лопез био непрелазна препрека. Четрдесетогодишњи ветеран је успио да одбрани чак 11 од 17 удараца и без дилеме је најзаслужнији за велику побједу његовог тима.

Послије много неизвјесности и драме у завршници утакмица је завршена без побједника, а приликом извођења петераца Шпанци су имали више концентрације.

Андрија Прилаиновић и Душан Мандић нису успјели да реализују пенале, а голман српског тима Бранислав Митровић није могао да обрани више од једног петерца.

Три гола за Србију у регуларном дијелу постигао је Мандић, а по један Никола Јакшић, Сава Ранђеловић и Милош Ћук.

Ватерполисти Србије у борби за пласман од петог до осмог мјеста, у петак од 16 часова играће против пораженог из меча Хрватска - Грчка.

Шпанци ће за противника у полуфиналу имати бољег из дуела Хрватска - Грчка.