latinica  ћирилица
22/01/2020 |  15:39 ⇒ 20:03 | Аутор: СРНА

Уговори о суфинансирању пројеката у осам општина

Министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић потписала је данас у Бањалуци уговоре са начелницима осам општина о суфинансирању пројеката, за шта је издвојено 134.200 КМ.

Уговори су потписани са начелницима општина Осмаци, Лопаре, Ново Горажде, Шамац, Пелагићево, Калиновик, Језеро и Берковићи.

Решићева је истакла да је потписивањем ових уговора завршено суфинансирање пројеката за неразвијене и изразито неразвијене локалне заједнице за које је у прошлој години било обезбијеђено 300.000 КМ.

- Посебно ме радује чињеница да је од наведених средства утрошено 299.636 КМ, а суфинансирањем пројеката обезбиједили смо инвестиције у локалним заједницама чија је вриједност већа од два милиона КМ - рекла је Решићева.

Она је подсјетила да је у прошлој години суфинансирано 18 пројеката у општинама Осмаци, Лопаре, Ново Горажде, Шамац, Пелагићево, Калиновик, Језеро, Берковићи, Невесиње, Кнежево, Власеница, Вишеград, Петрово и Рудо.

- И у овој години наставићемо са суфинансирањем наших локалних заједница и надам се да ће бити боља од претходне - додала је Решићева.

Начелница општине Калиновик Милева Комленовић нагласила је да је потписивањем уговора ова општина добила 25.000 КМ за реализацију пројекта "Виа динарика" који се односи на унапређење туристичке услуге и понуде.

- Ово је од изузетног значаја за реализацију пројекта. Захвалан сам Влади Републике Српске која води рачуна о неразвијеним локалним заједницама, а циљ општине Калиновик јесте унапређење туризма - рекла је Комленовићева.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је да је ова општина за суфинансирање пројекта санације градске библиотеке добила 20.000 КМ.