latinica  ћирилица
22/01/2020 |  12:13 ⇒ 14:06 | Аутор: СРНА

Промотивни видео ТОРС-а у финалу на Интернационалном сајму у Мадриду (ВИДЕО)

Промотивни видео Туристичке организације Републике Српске /ТОРС/ у којем се може видјети домаћа понуда и љепоте Српске, ушао је у финале на Интернационалном сајму туризма "Фитур 2020", рекла је Срни директор ТОРС-а Нада Јовановић.
ТОРС - Фото: РТРС
ТОРСФото: РТРС

Јовановићева је истакла да је промотивни филм под називом "Не много, већ много више", изазвао велику пажњу око 11.000 излагача у Мадриду.

Она је навела да је ово четврти највећи сајам у Европи, након оног у Берлину, Лондону и Москви, те подсјетила да је прошле године имао 142.642 пословна посјетиоца, 110.848 посјетилаца, око 10.487 излагача и компанија из више од 165 земаља и 8.000 новинара из 68 земаља.

Јовановићева је истакла да је циљ привући и госте из Јужне Америке јер је ово једини сајам на којем они представљају своје тржиште и врло су ријетко на оваквим манифестацијама.

- Од овог сајма очекујемо и да привуче већи број шпанских туриста у Српску, који су нас већ препознали као дестинацију за активни одмор и као адреналинску дестинацију, али има заинтересованих и за наше бање. Долази нам велики број младих Шпанаца - нагласила је Јовановићева.

Она је навела да ће на изложбеном простору сајма, односно заједничком штанду са туристичком агенцијом "ДМЦ Фортуна турс" из Мостара, Туристичка организација Републике Српске представити свеукупну туристичку понуду.

- Представићемо зимску понуду, Јахорину, Козару и мања скијалишта, односно дестинације активног одмора, понуде кратких одмора са обиласцима културно-историјских знаменитости, понуде националних паркова, атрактивне манифестације за младе које су заступљење у љетним мјесецима, те понуду бањског туризма и гастрономију - прецизирала је Јовановићева.

Сајам у Мадриду трајаће до недјеље, 26. јануара.