X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
22/01/2020 |  10:47 | Извор: СРНА

Лазић: Потребна бесплатна легализација стамбених објеката

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић сматра да породице погинулих бораца треба да буду ослобођене плаћања легализације новоизграђених стамбених објеката у Републици Српској.
Вељко Лазић - Фото: Глас Српске
Вељко ЛазићФото: Глас Српске

Лазић је рекао Срни да је ова републичка организација у току израде приједлога одлуке о бесплатној легализацији стамбених објеката за породице погинулих бораца, која ће бити достављена свим градовима и општинама у Републици Српској, о чему би скупштине градова и општина ускоро требало да донесу коначну одлуку.

Он је подсјетио да је Републичка организација 2018. године код Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске покренула иницијативу да се породицама погинулих бораца омогући бесплатна легализација новоизграђених стамбених објеката.

- У ресорном министарству су нам сугерисали да са овом иницијативом идемо према Савезу општина и градова Републике Српске како би се донијела јединствена одлука на нивоу Републике Српске за све локалне заједнице - истакао је Лазић.

Он је рекао да су представници Републичке организације тим поводом у јануару присуствовали сједници Предсједништва Савеза општина и градова Републике Српске.

- Ускоро очекујемо и састанак са представницима Града Бањалука, којима ћемо предати нашу иницијативу и замолити их да коначну одлуку донесу у што краћем року - каже Лазић.