latinica  ћирилица
22/01/2020 |  10:35 ⇒ 10:56 | Аутор: РТРС

У суботу пети "Фестивал коба(ј)сице" у Босанском Петровцу

Удружење грађана "Рурални развој" и општа пољопривредна задруга "Еcurural" из Дринића организоваће у суботу, 25. јануара, пети по реду "Фестивал коб(ј)асице", који ће бити одржан у селу Бравско, код Босанског Петровца.
Петровац - фестивал кобасице -
Петровац - фестивал кобасице

Како је најављено из овог удружења, централни догађај је као и свих година до сада оцјена квалитета готових сухомеснатих производа, а манифестација је попраћена низом других садржаја. Сам догађај биће одржан у просторијама Мјесне заједнице Бравско, а достава узорака кобасица за оцјењивање биће могућа до 14 часова.

Иначе, ове године се обиљежава мали јубилеј, односно пета година за редом како се одржава ова манифестација, па се очекује велики број посјетилаца.

- Учествују такмичари из БиХ и других земаља регије. Удружење има мисију афирмације руралних подручја у свим сегментима. Најбољи начин за то је одржавање традиције и јачање идентитета - рекли су из овог удружења и позвали све заинтересоване, а посебно гурмане, да у суботу дођу у Бравско, пробају специјалитете и уживају у програму петог "Фестивала коба(ј)сице".