latinica  ћирилица
21/01/2020 |  19:49 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Сарадња Синдиката образовања Српске и Сицилије

Мала примања и пензије, питање уговора на одређено, рад на црно - заједничке су муке радника у образовном систему Српске и Италије.

То су поручили синдикалци са Сицилије истакавши да је положај запослених радника у области просвјете у Српској и Италији сличан.

У Синдикату образовања, науке и културе Републике Српске најављују у наредном периоду интензивнију сарадњу са сицилијанским синдикатом ради интензивније размјене искустава у борби за права и статус запослених.

- Имамо конкретне понуде италијанских основних и средњих школа и факултета са Сицилије за сарадњу у наредним периоду и убјеђен сам да ће до љета та сарадња бити унапријеђена и да ће представници ових институција посјетити Сицилију и да ће нам узвратити посјету - рекао је Драган Гњатић, предсједник Синдиката образовања, науке и културе Српске.

Алфио Манино, генерални секретар Синдиката образовања, науке и културе регије Сицилије рекао је посјетом Српској ојачана сарадња синдиката из Српске и Сицилије, јер, како каже, борба за права радника и достојанствен живот превазилази националну борбу.