latinica  ћирилица
21/01/2020 |  16:14 ⇒ 21:04 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић из Давоса: Није било ниједне примједбе на економију, само похвале (ФОТО)

На панелима и састанцима у оквиру Свјетског економског форума у Давосу није се могла чути ниједна примједба на рачун српске економије, већ само похвале, пренио је новинарима предсједник Србије Александар Вучић.
Вучић у Давосу (Фото:Instagram Budućnost Srbije AV/Tanjug) -
Вучић у Давосу (Фото:Instagram Budućnost Srbije AV/Tanjug)

Вучић истиче да, за разлику од политичког панела о Западном Балкану, на којима је било примједби упућених на рачун Србије, због набавке наоружања, мада дефанзивног, да су на економском панелу сви честитали Србији.

Каже да су напредак српске економије похвалили представници Свјетске банке и Европске банке за обнову и развој, као и да је и и сам директор ЕБРД Сума Чакрабарти рекао да је претходна година била рекордна за Србију и да је потрошила више од 500 милиона евра за пројекте.

      View this post on Instagram

"Imao sam dosta važnih razgovora što je za Srbiju od ogromnog značaja i tome ovaj forum služi. Ovde sam da se borim za našu zemlju, da zastupam interese naših građana i ponosan sam na to. Za nas su svakako najvažniji razgovori bili sa savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika Trampa, Robertom O'Brajanom, imali smo jedan otvoren, iskren i veoma prijateljski razgovor i rekao sam mu da bismo voleli da ugostimo predsednika Trampa u Beogradu. Što se tiče ekonomije, Srbiji su svi čestitali na ostvarenim rezultatima, predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj Čakrabarti je rekao da je ovo rekordna godina za Srbiju. Govorio sam o našim planovima, o prelasku sa školskog na radni nivo i dalje nam je potrebno više dualnog obrazovanja da se pripremimo za budućnost. Bilo je reči i o evropskom putu Srbije, to je naš put, ali moramo da vodimo racionalnu politiku." #WEF20

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jan 21, 2020 at 6:29am PST

– Ниједну прмједбу нису имали што се тиче економије – додао је Вучић и навео да је на панелу о генерисању раста у Централној и Источној Европи говорио о значају преласка са школског на радни ниво у Србији.

То је за нас кључни проблем, додао је Вучић и указао на значај да се што више младих укључи у дуално образовање.

– Не можемо младе да задржимо само ако у дуално образовање укључимо десетине хиљада ђака већ стотине хиљада. Тамо могу једино да се припреме за будућност – додао је.

      View this post on Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumantrom Čakrabartijem.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jan 21, 2020 at 5:32am PST

Вучић каже да је на том панелу указао и на проблем одлива мозгова, као и о томе да Србија тај проблем рјешава већ убрзаним повећањем плата.

То није једноставно и не може да се уради преко ноћи, додао је Вучић.