latinica  ћирилица
21/01/2020 |  13:38 | Аутор: СРНА

У сриједу сунчано

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра ће бити претежно сунчано вријеме, уз највишу дневну температуру ваздуха од пет до девет, на југу до 11 степени Целзијусових.
Небо - Фото: илустрација
НебоФото: илустрација

Јутро ће бити хладно, претежно ведро или са малом облачношћу, док је понегдје око ријека и у котлинама могућа магла. Јутарња температура ваздуха износиће од минус четири до минус један, на планинама око минус осам, а на југу Херцеговине око три степена Целзијусова.

Током дана биће претежно сунчано, уз пролазну умјерену облачност са запада која ће захватити већину крајева, док ће током ноћи бити ведро, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, дуваће слаб вјетар промјенљивог смјера.

Температура ваздуха измјерена данас у 13.00 часова: Соколац минус један, Калиновик и Иван седло нула, Сребреница, Јајце и Бјелашница један, Вишеград, Мркоњић Град, Рудо, Фоча, Сарајево, Тузла, Бихаћ, Бугојно и Добој два, Зворник и Хан Пијесак три, Бањалука, Зеница и Бијељина четири, Невесиње пет, Гацко седам, Билећа и Мостар осам, те Требиње 11 степени Целзијусових.