latinica  ћирилица
20/01/2020 |  15:41 ⇒ 18:19 | Аутор: РТРС

И. Сарајево: У друго полугодиште са сензорном собом за ученике са потешкоћама у развоју

Почела је настава у другом полугодишту у основним и средњим школама у Српској. Многе су зимски распуст искористиле за отклањање инфраструктурних недостатака и модернизацију наставе.

Основна школа Свети Сава у Источном Сарајеву малишане је дочекала уз топле учионице - ученици се радују изазовима које доноси друго полугодиште.

Најбројнија школа на подручју Сарајевско-романијске регије посједује сензорну собу која служи за унапређење психомоторних вјештина ученика са потешкоћама у развоју. У измјенама и допунама закона о основном образовању осмишљено је формирање ресурсних центара који ће помагати рад, не само наставника, него и ученика на подручју Српске.

- С тим у вези обратили смо се ресорном министру да се један такав центар отвори у Источном Сарајеву дакле у нашој школи како бисмо и званично ушли у програм ресурсних центара и дали нашу собу на располагање апсолутно свима. Што се самог кадра тиче ми знамо да постоје сензорни терапеути на нашој регији које смо вољни упослити и ангажовати ако то наше министарство одобри - истакла је Данијела Мрда, предсједник Актива директора основних школа Сарајевско-романијске, старохерцеговачке и доњоподрињске регије.

Захваљујући споразуму о бесплатном скијању који су потписали Олимпијски центар Јахорина и Град Источно Сарајево, дјеца из свих шест општина с подручја Града бесплатно су скијали на Јахорини током зимског распуста. У знак захвалности, Основна школа Св.Сава додијелиће плакету школе директору Олимпијског центра Дејану Љевнаићу за несебичан допринос у развоју и афирмацији ученика.