latinica  ћирилица
20/01/2020 |  13:18 | Аутор: РТРС

Сандић о оптужбама ПДП-а: Брутална лаж да је затворен пут према Мотикама

Апсолутна је неистина да је нова саобраћајница у Улици Краља Александра на Петрићевцу затворена "након што су поједени волови и прасићи", како тврди ПДП, изјавио је Славиша Сандић, начелник бањалучког Одјељења за саобраћај и путеве града Бањалуке, након што је Градски одбор ПДП-а саопштио је да нови пут, на правцу према Мотикама, затворен дан послије прославе отварања.
Славиша Сандић (Фото:Аtvbl) -
Славиша Сандић (Фото:Аtvbl)

Сандић тврди да свако добронамјеран може да се, одласком на терен, лако увјери да је саобраћајница у потпуности проходна и указује да су радови настављени на посљедњој дионици у дужини од 250 метара, али, такође без обустављања саобраћаја.

- Волио бих, лично, да су се поједини политичари издигли изнад дневног политиканства и увидјели да се пут не прави за СНСД и било које друге партије, него све мјештане Петрићевца, у којој год странци били. За разлику од нестина, са којим се суочавамо, драго ми је што је мјештанима, који свакодневно користе овај пут, јасно да је она у потпуности отворена за саобраћај. У оквиру реализације овог пројекта, преостало је једино још да се изведу завршни радови на посљедњој дионици од 250 метара, који до сада нису урађени због престанка рада асфалтних база које, у правилу, не раде кад температуре уђу у "минус". Чим временске прилике то дозволе, и та последња дионица биће асфалтирана. Међутим, и на тој дионици саобраћај се нормално одвија, тако да ми није јасно зашто се у јавности пласирају овакве неистине - истиче Сандић.

Он указује да су, извођењем овог важног пројекта, вриједног више од два милиона КМ, поред нове саобраћајнице, мјештани добили оборинску и фекалну каналазацију, те истиче да ће околне улице, које су оштећене због преусмјеравања саобраћаја током извођења радова, такође бити саниране.

- Поврх свега, домаћинствима у Банијској улици биће изграђена и нова канализациона мрежа, с тим да ће тај пут, на захтјев самих мјештана, бити асфалтиран након ових радова, како га касније не би беспотребно раскопавали због изградње канализације. Такође, управо је у току санација и Лјевчанске улице, која је трпјела притисак великог интензитета саобраћаја током извођења радова. Дакле, из овога је јасно да ће и околне улице бити у знатно бољем стању него што биле прије изградње пута према Мотикама – рекао је Сандић.

У реаговању на оптужбе из ПДП-а о "поједеним воловима и прасићима", Сандић истиче да прославу на Петрићевцу није ни организовала ни платила Градска управа, него сами мјештани.

- Ми смо ту били само гости, јер су мјештани жељели да се обиљежи овај важан пројекат, на којем су годинама инсистирали, а са наше стране, ми ћемо се потрудити да овај пројект буде настављен и у идућим годинама, изградњом саобраћајнице даље према Мотикама. А, политикантске оптужбе и нестине, попут ових, само нам пружају дају подстрек да наставимо са реализацијом оваквих пројеката, које су од изузетне важности за хиљаде људи, каква год да је њихова политичка орјентација – рекао је Сандић.