latinica  ћирилица
20/01/2020 |  11:31 ⇒ 11:34 | Аутор: Б92

Циципас доминантном игром сломио Каруза

Стефанос Циципас, грчки тенисер, лако је побиједио италијанског представника Салватореа Каруза са 3-0 у сетовима и пласирао се у наредну рунду такмичења АО.

Циципас је један од ријетких "привилегованих" тенисера на овом турниру, пошто је имао шансу да игра на терену са затвореним кровом и побиједио свог ривала.

Он је за сат времена и 43 минута са свега пет изгубљених гемова у три сета елиминисао 94. играча планете, Салватореа Каруза и отишао у други круг.

Први сет је био завршен за само 22 минута, колико је Циципасу било потребно да освоји шест гемова и на доминантан начин започне Отворено првенство Аустралије.

У другом је Карузо ипак пружио неку врсту отпора, одбио Циципасов налет и на свом сервису освојио први гем и то послије ђуса. Ипак, то није задржало младог грчког тенисера који је за трен ока стигао до 4:1, а потом и до 6:2 и био је на само корак од пласмана у наредну рунду.

Род Лејвер Арена је била свједок одличне роле Циципаса. Поново је Карузо одбранио сервис на старту сета, а потом био сломљен и Стефанос потпуно заслужено уписује побједу резултатом 3-0, 6:0,6:2,6:3.

У другом колу, Циципас ће играти против бољег из дуела Колшрајбер – Гирон.