latinica  ћирилица
20/01/2020 |  07:35 ⇒ 07:35 | Аутор: РТС

Нишиока зауставио Ђереа у првом колу

Српски тенисер Ласло Ђере завршио је учешће на Аустралијан опену већ у првом колу.

Ђере је на старту првог гренд слема поражен од Јошихита Нишиоке из Јапана, резултатом 6:4, 3:6, 6:2, 7:6 (7-1).

Момак из Сенте тако је наставио са слабим партијама у Мелбурну, пошто нити једном није успио да прође прво коло, али је сада имао неколико прилика.

Дуел на терену број 15 обиљежио је велики број брејкова, њих чак 14, што је на крају више пријало Јапанцу.

Нико није могао да претпостави да ће бити таква ситуација након првог сета, у којем је превагу однео само један брејк. Нишиока га је направио у седмом гему из четвртог покушаја, што му је било довољно да за 44 минута поведе 1-0.

Од тог тренутка Ђере је заиграо агресивније што му се исплатило, дијелом и због чињенице да је сервис постао све слабији фактор у овом мечу.

До изједначења је дошао преокретом у другом сету, да би у трећем дозволио противнику да брзо оде на 4:0 и повратка није било.

Међутим, најбољу прилику пропустио је у четвртом – три пута је губио предност брејка и то одмах пошто би га направио, па је побједника одлучио тај-брејк. У њему је Јошихито био доминантан и завршио посао за нешто мање од три сата.

Ђере је направио много више винера у односу на противника (41:15), али је и много више гријешио – чак 68 неизнуђених грешака, наспрам 37 Нишиоке.

Тренутно 71. тенисер свијета ће у следећој рунди играти против Данијела Еванса, који је избацио Мекензија Мекдоналда након великог преокрета, док му је пројектовани ривал у трећем колу Новак Ђоковић.

Аустралијан опен игра се од 20. јануара до 2. фебруара, наградни фонд је 71 милион аустралијских долара, а титулу брани управо Ђоковић.