latinica  ћирилица
19/01/2020 |  12:02 | Аутор: СРНА

Дачић: Саопштите име једног Србина који је на функцији у Црној Гори

Потпредсједник Владе Србије Ивица Дачић позвао је власти у Црној Гори да јавно саопште име и презиме једног Србина који је на некој државној функцији у тој земљи.
Ивица Дачић (Фото: Драган Кујунџић) - Фото: ТАНЈУГ
Ивица Дачић (Фото: Драган Кујунџић)Фото: ТАНЈУГ

Он је позвао црногорске власти да званично одговоре и колико Срба има у државној администрацији и како то да Срба има 29 одсто, а у јавној служби само пет, шест или како оптимисти кажу осам одсто?

- Како се то зове ако није дискриминација? То мене занима. Нека ми наведу једног Србина који је на некој функцији у Црној Гори, а има их 29 одсто - рекао је Дачић у изјави за подгорички портал "Борба".

Он каже да би било неприкладно да се то пореди са Србијом, гдје се готово не може наћи неки директор или руководилац, а да није из Црне Горе.

- И онда ја пребројавам крвна зрнца? Па кад вам крвна зрнца нису важна, што нема Срба у државној администрацији и јавној служби - упитао је Дачић.

Дачић је прије пар дана изјавио да свако ко се изјасни као Србин у Црној Гори добије отказ, на шта је Влада Црне Горе реаговала и навела да је ријеч о "још једној лажној вијест" пласираној против Црне Горе