latinica  ћирилица
18/01/2020 |  21:44 ⇒ 19/01/2020 | 08:03 | Аутор: Б92

Србија у четвртфиналу Европског првенства

Ватерполо репрезентација Србије побиједила је Холандију 11:4 (0:1, 3:1, 4:2, 3:0) у посљедњем мечу групне фазе Европског првенства.
Фото: ВСС / Александра Крупанич -
Фото: ВСС / Александра Крупанич

Актуелни европски и олимпијски шампиони неочекивано су се мучили против Холанђана, али су на крају ипак уписали побједу.

Изабраници Дејана Савића су овим тријумфом обезбиједили директан пласман у четвртфиналу, које је на програму у сриједу.

Србија ће у борби за полуфинале играти против Шпаније или Њемачке.

Холанђани су пружили одличан отпор, у трећој четвртини су имали и гол предности, али су се онда пробудили Прлаиновић и другари и у завршници сломили отпор.

Најефикаснији у побједничком саставу био Душан Мандић са три гола, док су по два постигли Филиповић и Прлаиновић. Холандију је предводио Линдхут са два гола.

Српски ватерполисти лоше су отворили утакмицу одигравши најлошију четвртину у досадашњем дијелу такмичења.

Србија у првој дооници није успјела да постигне ниједан гол, на то је примила један и после првих осам минута на семафору је било 0:1.

У другој четвртини српски ватерполисти заиграли су боље, међутим видјело се да имају још доста простора за напредак. На полувријеме се отишло са резултатом 3:2 за Србију.

Холандија је у трећој четвртини поново преокренула, али се онда "упалила машина" која до краја меча није примила ниједан гол. Разиграли су се Прлаиновић, Мандић и Филиповић и отпор противника је сломљен.

У посљедњој деоници се није постављало питање побједника и Србија као првопласирана пролази у четвртфинале.