latinica  ћирилица
18/01/2020 |  16:04 ⇒ 16:04 | Аутор: СРНА

Додик: Вјерујем да ће руски лијекови бити на тржишту БиХ

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изразио је увјерење да ће руски лијекови бити на тржишту БиХ, јер сматра да нема ниједног разлога да тако не буде, а и јефтинији су од 25 до 30 одсто од лијекова европских произвођача.
Милорад  Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Лијекови руских произвођача, који се несметано и у вријеме санкција запада извозе на европско тржиште и сертификовани су у складу са правилима ЕУ, требало је да добију дозволу за увоз у БиХ. Већ двије, три године то се покушава урадити, али постоји општа опструкција - рекао је новинарима Додик.

Он је напоменуо да су руски лијекови 25 до 30 одсто јефтинији од лијекова европских произвођача, што говори да би значајан новац био уштеђен.

- Очигледно је да је проблем што би руски лијекови били далеко јефтинији. Желимо да обезбиједимо да наше здравствене установе и пацијенти имају јефтиније лијекове од постојећих. Проблем који постоји говори о неодговорности људи из Федерације БиХ, јер су представници Републике Српске гласали за увоз руских лијекова - рекао је Додик.

Тијана Ковачевић поднијела је оставку на мјесто предсједника Комисије за лијекове у Агенцији за лијекове и медицинска средства БиХ, као и на чланство у овој комисији.