latinica  ћирилица
18/01/2020 |  08:26 | Аутор: СРНА

Пашалић учествује на Глобланом форуму хране у Берлину

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић учествоваће данас у Берлину у раду 12. Глобалног форума хране и пољопривреде којем ће присуствовати 75 министара пољопривреде из цијелог свијета.
Берлин - Пашалић "Зелена седмица" - Фото: СРНА
Берлин - Пашалић "Зелена седмица"Фото: СРНА

Пашалић је рекао Срни да је Глобални форуму, чији је домаћин министар за пољопривреду Њемачке Јулиа Клокнер, добра прилика за размјену мишљења, усаглашавање политика и побољшање или успостављање сарадње.

- Очекујем да ћемо имати бројне контакте са министрима из региона и свијета. Ово је веома важан скуп и добра прилика да унаприједимо сарадњу - нагласио је Пашалић.

Централни скуп министара пољопривреде у Берлину биће одржан од 9.00 до 13.30 часова, саопштено је раније из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске.

Пашалић ће потом присуствовати округлом столу посвећеном ИПАРД програму који организују њемачко Министарство за пољопривреду и храну и Радна група за регионални рурални развој за Југоисточну Европу.

Министар Пашалић и његов савјетник Гордана Роквић присуствовали су јуче и свечаном отварању 85. "Зелене седмице", једног од највећих сајмова хране у свијету.

Током тродневне посјете Берлину, Пашалић је присуствовао пријему за министре земаља Југоисточне Европе који је организовала министар за пољопривреду Њемачке Јулиа Клокнер.