latinica  ћирилица
13/01/2020 |  19:46 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

Празнични ручак за кориснике Удружења "Мозаик пријатељства"

И ове године Удружење "Мозаик пријатељства" из Бањалуке обрадовало је оне којима је потребна помоћ. Организовали су ручак за више од 400 корисника који нису у могућности да припреме празничну трпезу у својим домовима.

Душанка Аничић и Надил Кисељак дугогодишњи су корисници овог Удружења. Не долазе, кажу свакодневно, али да нема ове организације и овог Удружења многи људи били би гладни.

- Не долазим сваки дан, али дођем када је свечана прилика. Када год дођем да потражим помоћ, ту су - изјавила је Аничићева.

Уз велику помоћ добрих људи, у Удружењу су поносни што су могли да уљепшају празнике људима који нису у могућности да себи приуште празничну трпезу.

- Баш кроз ове ручкове гледамо да сви људи буду овдје. И онај ко нема нешто да једе и нема нигдје да оде на славље, или опет неко ко је остао сам, а можда и нешто има, а нема са ким да буде. То је уствари "Мозаик пријатељства" - изјавио је предсједник Удружења грађана "Мозаика пријатељства" Бањалука Мирослав Субашић.

Лијепе празничне тренутке испуњене пјесмом, дружењем и богатом трпезом могло је да осјети на стотине угрожених грађана који су захваљујући Удружењу "Мозаик пријатељства" бар на тренутак заборавили на свакодневне проблеме.