latinica  ћирилица
13/01/2020 |  18:28 ⇒ 18:29 | Аутор: СРНА

Зеница: Сутра деблокада аутобуске станице

Градоначелник Зенице Фуад Касумовић најавио је за сутра деблокаду аутобуске станице у том граду, чиме би били створени услови за нормално функционисање аутобуског превоза.
Зеница - заустављен саобраћај (Фото: Д. Курбеговић) -
Зеница - заустављен саобраћај (Фото: Д. Курбеговић)

С обзиром на то да путници у Зеници аутобусе за градове у БиХ и Европи чекају на бензинским пумпама и другим неадекватним и опасним локацијама, Касумовић је одлучио да деблокира аутобуску станицу, која је у власништву Града, преносе федерални медији.

Аутобуску станицу ће, како се наводи, од сутра чувати радници безбједносних агенција, а затражена је и асистенција полиције, како би деблокирали вишедневну обуставу рада и омогућили нормалније услове за превоз грађана.

Касумовић сматра да овдје није ријеч о штрајку, већ о политици странака које су прерано кренуле у кампању и желе да блокирају град.

Он каже да је Градска управа у два наврата Министарству унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона упутила допис којим се тражи деблокада станице, те да није јасно зашто до сада нису дјеловали.

Радници "Зеницатранса" су 30. децембра блокирали аутобуску станицу у Зеници након што им је Пореска управа блокирала рачун због чега нису могли точити гориво у аутобусе, али ни примити плате и топле оброке.