latinica  ћирилица
13/01/2020 |  17:59 ⇒ 18:02 | Аутор: СРНА

Гудељевић - Минаси: Што прије потписати споразум о здравству

Министар цивилних послова у Савјету министара Анкица Гудељевић рекла је данас да би што прије требало започети процедуру за потписивање споразума са Италијом који дефинишу сарадњу у здравству.
Минаси и Гудељевић -
Минаси и Гудељевић

Гудељевићева је, током састанка са амбасадором Италије Николом Минасијем, навела да се велики број обољеле дјеце из БиХ лијечи у Италији под врло повољним условима, на Институту Сант Орсола у Болоњи, те да би лијечење било олакшано када би земље потписале билатерални споразум.

Гудељевићева и Минаси су разговарали и о успостављању ефикасније сарадње двије земље у подручјима у којима Министарство цивилних послова има надлежности, саопштено је из Министарства.

- Желимо, прије свега, бољом и ефикаснијом комуникацијом свих нивоа власти унутар БиХ убрзати ствари и створити услове у којима ћемо у најкраћем року имати усаглашене ставове према нашим иностраним партнерима - наводи се у саопштењу.

Минаси је подсјетио да је Италија други трговински партнер БиХ, одмах након Њемачке, што говори о заинтересованости његове земље за БиХ.

Он је изразио интересовање да младима, прије свега средњошколцима, буду представљене могућности запошљавања у италијанске фирме у БиХ, као и кориштења програма за запошљавање у подручју туризма.

Гудељевићева и Минаси су истакли добру сарадњу у области културе, а италијански амбасадор је изразио очекивање да ће Гудељевићева учествовати на конференцији о сарадњи у култури у Медитерану, наводи се у саопштењу.