latinica  ћирилица
13/01/2020 |  11:34 ⇒ 12:06 | Аутор: РТРС

Званичници Српске честитали православну Нову годину

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку поводом обиљежавања православне Нове године свим грађанима Републике Српске који празнују према јулијанском календару.
Застава Републике Српске - Фото: РТРС
Застава Републике СрпскеФото: РТРС

- Свим грађанима који празнују према јулијанском календару упућујем искрене честитке поводом наступајуће Нове 2020. године уз жељу да Нова година свима донесе напредак, добро здравље, породичну срећу и благостање - наводи се у честитки предсједнице Републике Српске.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је Нову годину свим грађанима Републике Српске који празнују по јулијанском календару, уз жељу да им донесе много здравља, среће и благостања и изразио наду да ће Српска у Новој 2020. години наставити да јача.

- Нека вам Нова, 2020. година донесе мир, благостање, радост, професионални успјех и породичну срећу - навео је Чубриловић у честитки.

Чубриловић је изразио наду да ће Република Српска у Новој 2020. години наставити да јача, посебно кроз подизање привредних капацитета што ће побољшати стандард свих њених грађана.

- Надам се да ће Република Српска успјети да институцинално, ефикасно и одговорно реагује на све изазове и да ће правовременим и квалитетним мјерама и рјешењима омогућити бољи живот свим својим грађанима. У тој нади и у то име, желим вам срећну и успјешну Нову 2020. годину - наводи се у честитки.

Честитку поводом православне Нове године упутио је и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

- У име Владе Републике Српске, и своје име, свим грађанима Републике Српске и БиХ који празнују према јулијанском календару желим срећну и успјешну Нову годину. Нека година пред вама буде испуњена добрим здрављем, благостањем и радошћу. Уз увјерење да ће Нова, 2020. година бити година просперитета и напретка, срдачно вас поздрављам - навео је Вишковић у честитки.

Православну Нову годину свим грађанима Републике Српске и БиХ који празнују према јулијанском календару, честитао је и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, пожељевши им добро здравље и напредак у животу.

- Желим да православну Нову годину дочекате у добром здрављу и расположењу и да нам свима донесе напредак, благостање и породичну срећу - истиче се у честитки.

Српски члан Предсједништва БиХ пожелио је да православна Нова година протекне у миру, љубави и толеранцији, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

- Изражавам наду да ће годину пред нама обиљежити стабилност, заједништво и друштвени развој - поручио је Додик.

Српска, Руска, Грузијска православна црква, Света Гора и Јерусалимска патријаршија, које поштују јулијански календар, у поноћ ће дочекати Нову годину.

У поноћ ће у православним храмовима бити служени молебани за успјешну и благословену Нову годину.