latinica  ћирилица
11/01/2020 |  20:14 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Дан Републике не би требало да никога иритира

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да Дан Републике, 9. јануар, не би требало никога да иритира, те да су се на недавној свечаности чуле само позитивне поруке и жеље.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

Чубриловић је истакао да је 9. јануар свечарски обиљежен у присуствову великог броја грађана и гостију.

Формирање Савјета министара оцијенио је као најважније што ће донијети нову енергију БиХ и позитивно се рефлектовати и на институције Српске.

Чубриловић је рекао да ентитетске владе, заједно са влашћу на нивоу БиХ, треба да сарађују на реализацији важних инфраструктурних и других пројеката.

- Најважније је да је дошло до компромиса и ту политику треба даље градити у корист свих грађана - рекао је Чубриловић за Алтернативну телевизију.

Он је додао да је Народна скупштина у прошлој години успјешно радила с обзиром на то да је одржано седам редовних и шест посебних сједница, те усвојено 70 законских рјешења, те изразио наду да ће бити још ефикаснија.

- Потрошили смо 55 дана на редовне и 10 дана на посебне сједнице. Важно је да је свака добила епилог и да су усвојени закони, одговарајуће одлуке и закључци - рекао је Чубриловић и додао да би наредна редовна сједница парламента требало да буде одржана крајем јануара или почетком фебруара.

Чубриловић, који је и предсједник Демоса, рекао је да је задовољан тренутном организованошћу ове партије у Српској.

- Наши људи имају енергију и жељу да раде на спровођењу корисних идеја. Наша права вриједност показаће се на предстојећим локалним изборима, за које се припремамо. Послије тога ћемо констатовати колики капацитет и подршку народа имамо - рекао је Чубриловић.