latinica  ћирилица
11/01/2020 |  19:37 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

Власеница: Љубав према Српској кроз цртеже и стихове (ФОТО)

Дан Републике Српске обиљежен је и у Власеници. Одржана је свечана академија и изложба ликовних радова ученика на тему "Република Српска".

Ову манифестацију организовали су Педагошки завод Републике Српске и општина Власеница.

Љубав према Републици Српској кроз цртеже и стихове. На конкурс Педагошког завода приспјело је више од двије и по хиљаде ликовних и 359 литерарних радова основаца и средњошколаца из цијеле Српске.

Фото: СРНА

За најбољи литерарни рад у категорији основаца награђен је Данијел Миљатовић.

- Писао сам како људи требају да остану у својој домовини и да не требају да иду, да не требају да иду у иностранство - рекао је Миљатовић.

Награда за најбољи ликовни рад у категорији средњошколаца припала је Ивану Пекићу из Шековића, који је насликао нобеловца Иву Андрића.

- Урадио сам портрет Иве Андрића, а користио сам технику сјенчења. Овај рад ми много значи, желим да и даље наставим са цртањем - истакао је Пекић.

Академију је обиљежио и културно-забавни програм. Власеница се показала као одличан домаћин.

Фото: СРНА

- Циљ је да и нашим ученицима, најмлађим ученицима у основној и средњој школи и предшколским установама развијамо патриотски однос према Републици Српској - поручио је Предраг Дамјановић директор Педагошког завода Републике Српске.

Начелник општине Шековићи Мирослав Краљевић додао је да је Српска нешто највриједније што ми имамо, без сумње.

- Република Српска је наш живот. Република Српска је гарант постојања и опстанка Срба на овом простору, с ове стране Дрине и данас ми у Власеници славимо тај дан - поручио је Краљевић.

Фото: СРНА

У Власеници је поручено да су млади будућност своје земље, а да је образовање најважнији детаљ како би се развијала, оснаживала и јачала Република Српска.