latinica  ћирилица
10/01/2020 |  22:45 | Аутор: sputniknews.com

Бећковић: Ђукановић је Бога прогласио за унутрашње питање Црне Горе

Недавно је Карл Билт изјавио да је православље највећи преостали непријатељ. Мора да је то чуо од неког ко то зна много боље од њега. У борби против тог највећег непријатеља испредњачила је мала Црна Гора, чији је актуелни режим званично објавио рат црногорско-приморској Митрополији СПЦ, поручио је српски академик Матија Бећковић.
Матија Бећковић - Фото: РТРС
Матија БећковићФото: РТРС

- За почетак ратовања није случајно изабрао божићне дане, католичке и православне, да донесе закон којим је означио безакоње. Бог је проглашен унутрашњим питањем данашње Црне Горе и њене владајуће партије. Да подсјетимо, о Божићу је почела и истрага потурица опјевана у Горском вијенцу (које изгледа није ни било), па није далеко од плитке памети да су о овом Божићу планирали истрагу посрбица, како већ неко вријеме србомрсци зову Србе-Црногорце - каже Бећковић.

Бећковић наводи да је "српски народ у Црној Гори стављен ван закона, проглашен окупатором сопствене земље, лишен и историје, језика и писма, па су кренули да га лише и вјере, храмова и црквене имовине".

- Да би одбранили своју имовину, нуде Српску православну цркву и њену имовину. На све то имају право зато што су побиједили на изборима - рекао је он и додао:

- Ударцем на храмове као да су извукли крајеугаони камен из темеља и заљуљали Црну Гору - преноси портал Борба.

- На позив црквених звона и својих духовних вођа, устао је вјерни народ у одбрану својих богомоља. Највиднија у том устанку је млада Црна Гора, за коју се вјеровало да је већ индоктринирана и изгубљена. Висока ријеч коју изговарају црквени великодостојници, позивајући на мир, разум и љубав, онај је луч за којим је кренуо народ да брани своје посљедње уточиште. Нове нужде рађају нове силе - закључује Бећковић.