latinica  ћирилица
10/01/2020 |  20:01 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

Јахорина обара све рекорде по броју скијаша и ноћења

Јахорина и ове године обара све рекорде у броју скијаша и ноћењима. Непуних мјесец и по дана од почетка скијања у односу на предходну сезону више од 30.000 скијаша скијало је на падинама ове планине. Иако није било обилних падавина стазе су одлично припремљене јер је систем за вјештачко осњежавање радио у пуном капацитету.

Планина јахорина је препуна домаћих и страних гостију. Тражи се и кревет више. Сви уживају у сунцу и скијању и не могу да сакрију утиске како стазама тако и гостољубљивошћу домаћина.

Руководство ОЦ Јахорина је у протекле двије године радио пуном паром како би ова планина засјала у пуном сјају. Сва улагања када је ријеч о стазама су потпуно оправдана јер до сада није било застоја у скијању.

- Управо захваљујући систему за осњежавање и новим инсталацијама ми смо од првог децембра произвели 150.000 кубика снијега. Овај систем се није гасио мјесец и по дана и управо због тога Јахорина опет обара рекорде - рекао је генерални директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић.

Према свим досадашњим пареметрима, у првих десет дана нове 2020. године на Јахорини је скијало више од 30.000 скијаша што је више од 4.000 по једном дану, а према процјенама руководства ово је до сада најбољи остварен резултат од кад се скија на Олимпијској планини.