latinica  ћирилица
10/01/2020 |  19:58 ⇒ 21:30 | Аутор: РТРС

Угљевик уз вјерни народ Црне Горе

Молебан за спас српских православних светиња у Црној Гори служен је у Храму Свете Петке Параскеве у Угљевику. Велики број вјерника дошао је да молитвом да подршку Србима у овој држави.

И Угљевичани су уз вјерни народ Црне Горе. Молитвом је исказано заједништво и подршка опстанку православног народа и Српске православне цркве на том простору.

Српски народ и Српска православна црква у Црној Гори у искушењима су због Закона о слободи вјероисповијести којим се желе одузети светиње које су вијековима припадале цркви.

- Молимо се благоме Господу Исусу Христу и пресветој Богородици, Светом Василију, Петру Цетињском и свим српским светитељима да Бог подари добра свим народима и да наш српски народ у Црној Гори дође до побједе и избори се за своја права која му припадају - изјавио је протојереј-ставрофор Мићо Пајкановић, старјешина Храма Свете Петке Параскеве.

Замјеник предсједника УО Епархије зворничко-тузланске Василије Перић нагласио је да српски народ у Црној Гори тражи само оно што му припада и зато је, каже, наша дужност и обавеза да изразимо своју подршку.

Српски народ се кроз историју суочавао са многим искушењима, али их је увијек уз божију помоћ и побјеђивао, истакнуто је на сабрању у светом храму у Угљевику, гдје су молитве упућене и за сву браћу на Косову и Метохији.