latinica  ћирилица
10/01/2020 |  19:08 ⇒ 19:08 | Аутор: СРНА

Митрополија: Захтјеви за оцјену уставности нису договорени са СПЦ

Правни савјет Митрополије црногорско-приморске саопштио је данас да активности попут подношења иницијатива Уставном суду Црне Горе за оцјену уставности Закона о слободи вјероисповијести нису учињене у договору са Српском православном црквом у Црној Гори, нити су усаглашаване са њеним представницима.

Правни савјет Митрополије је у саопштењу поводом правних активности лица која нису пуномоћници СПЦ у Црној Гори апеловао да се не предузимају једностране и исхитрене правне активности "које само смућују јавност и изазивају забуну".

- Правни савјет наше Цркве благовремено ће предузети све неопходне правне активности у погледу заштите угрожених права наше Цркве - наводи се у саопштењу.

Правни савјет Митрополије црногорско-приморске позвао је "све стручњаке и људе добре воље које боли ова најновија неправда према Цркви" да своје предлоге, сугестије и идеје доставе Правном савјету посредством Митрополије и епархија СПЦ у Црној Гори.

Прије неколико дана два адвоката из Београда поднијела су Уставном суду Црне Горе захтјев за провјеру уставности Закона о слободи вјероисповијести.