latinica  ћирилица
10/01/2020 |  16:41 ⇒ 20:55 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Опредијељени за раст плата и пензија (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је за РТРС да је Српска сваким даном развијенија, боља и модернија, да расту плате и пензије, те да су то циљеви њеног руководства.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Опредијељени смо за повећање плата и пензија и јачање социјалних права. Пралалено с тим, радиће се инфраструктурни пројекти. Много напретка је већ видљиво и наставићемо с тим. Повећаваћемо субвенције за пољопривредне произвођаче и подржавати привреду. За све то потребна нам је политичка стабилност коју ћемо и даље имати - поручила је Цвијановићева за РТРС на божићном пријему који је организовао српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Цвијановићева је рекла да Српска сада има легитимне представнике на нивоу БиХ и да Савјет министара неће више блокирати републичке пројекте, као што је то била пракса претходних пет година. Она је навела да се Влада Српске сада може посветити питањима из своје надлежности и да се неће бавити опструкцијама.

Сумирајући обиљежавање 9. јануара - Дана Републике, Цвијановићева је изразила увјерење да је порука са манифестација организованих тим поводом да Република Српска треба да траје за сва времена отишла даље него што се мисли.