latinica  ћирилица
10/01/2020 |  15:22 ⇒ 21:45 | Аутор: СРНА

Бијељина: На турниру Српска челенџ 30 такмичара

Предсједник Шинкјокушин клуба ТРБ Игор Ранковић рекао је да ће 2. Међународни Република Српска челенџ турнир у кјокушин каратеу, који се сутра у Бијељини одржава поводом 9. јануара, окупити око 30 такмичара из Српске, Србије, Шведске и Румуније.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Ранковић је раније најавио да ће специјални гост турнира бити предсједник Европске карате организације шихан Коен Шаренберг из Низоземске и главни европски судија за овај специфични стил каратеа Јан Булов из Данске.

Овогодишњи турнир имаће такмичарски дио, у којем ће се борити сениори, те ревијални дио, на којем ће наступити дјеца узраста од осам до 10 година, као и дјевојке и ветерани.

- Циљ турнира је афирмација кјокушин каратеа у Републици Српској и БиХ, као и правих вриједности у спорту, а то је поштовање противника. Иако је ово веома тежак стил, није недостижан и у клубу сматрамо да је тежи пут исправнији - рекао је Ранковић.

За побједнике турнира у сениорској категорији предвиђена је и награда од 1.000 евра.

Турнир ће почети у 18.00 часова у хотелу "Москва" у Етно-селу "Станишићи". Покровитељ турнира је компанија Технички ремонт Братунац.

Оснивачи клуба Шинкјокушина у БиХ и клуба ТРБ у Бијељини и иницијатори турнира су Ранковић и генерални директор компаније ТРБ Славенко Ристић, шотокан шампиони и репрезентативци бивше Југославије.

Ранковић и Ристић полагали су за 1. Дан Шинкјокушина код Марека Кубека, предсједника аустријске Кјокушин карате организације, који је и супервизор КСБиХ.

Клуб ТРБ члан је Свјетске карате организације Шинкјокушин и има лиценцу за рад ове највеће свјетске организације у фул-контакт каратеу, са 96 земаља чланица.