latinica  ћирилица
10/01/2020 |  13:11 ⇒ 13:27 | Аутор: СРНА

Ћосић потписао уговоре о додјели 95 стипендија

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић потписао је данас уговоре о стипендирању са 95 најуспјешнијих студената са подручја ове локалне заједнице.
Ћосић потписао уговоре о додјели 95 стипендија - Фото: СРНА
Ћосић потписао уговоре о додјели 95 стипендијаФото: СРНА

Ћосић је рекао новинарима да општина покушава на сваки могући начин да помогне младима и да је ово само један од видова подршке дјеци која студирају, додавши да додијељених 95 стипендија од 113 поднесених захтјева говори о томе.

- Једини истински ресурс ове локалне заједнице су људи и увијек то истичем. То је и најзначајнији ресурс који гарантује будућност једне средине, а ми смо средина која се развија и расте - рекао је Ћосић.

Он је истакао да се нада да ће мјесечна стипеднија у износу од 120 КМ бити од користи студентима, јер, како каже, није лако бити студент, полагати испите, имати добар просјек оцјена и завршити факултет на вријеме.

- Желим да им на овај начин будемо подршка, као и до сада. Тако ће бити и наредних година, док ови млади људи не дођу у позицију да и они помажу генерацијама послије њих - рекао је Ћосић.

Он је напоменуо да је ова помоћ на неки начин и обавеза локалне заједнице, те изразио наду да ће сви они да заврше факултет и запосле, али и да наставе даље учење и усавршавање.

Студенти прве године Машинског факултета Марко Кубатлија и четврте године Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву Лана Чизмо захвалили су општинском руководству за стипендије, наводећи да ће им новчана помоћ омогућити да лакше сносе трошкове током студирања.