latinica  ћирилица
10/01/2020 |  12:41 ⇒ 12:59 | Аутор: СРНА

Лазић: Увреда српских жртава рата, искључити Ханића из војне службе

Републичка организација породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила тражи од Министарства одбране у Савјету министара да искључи из војне службе припадника Оружаних снага БиХ Суљу Ханића који је на Божић величао команданта такозване Армије БиХ у Сребреници Насера Орића и убиства Срба у селу Кравица 1993. године, рекао је Срни предсједник ове организације Вељко Лазић.
Вељко Лазић - Фото: Глас Српске
Вељко ЛазићФото: Глас Српске

Он је истакао да је овај инцидент најгрубља увреда српских жртава рата и породица погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске.

- Тражимо од Министарства одбране, Заједничког штаба Оружаних снага БиХ и бошњачких званичника у Сарајеву, који се тобоже залажу за мултиетичност и суживот народа на овим просторима, да јавно осуде овај инцидент и казне извршиоц - рекао је Лазић.

Он је нагласио да овај инцидент представља додавање соли на живу рану породица погинулих у злочину у Кравици, која никада неће зарасти, и за коју још нико од бошњачких званичника није одговарао.

Припадник Оружаних снага БиХ Суљо Ханић на Божић, 7. јануара, објавио је на свом "Фејсбук" профилу пјесму "Ко на Божић у Кравицу дође" која велича команданта такозване Армије БиХ у Сребреници Насера Орића и убиства Срба у српском селу Кравица 1993. године.

На Божић 1993. године муслиманске снаге под командом Орића упале су у Кравицу и убиле 49 Срба, раниле 80 српских цивила и војника, а седам их је нестало, од којих пет још није пронађено.