latinica  ћирилица
10/01/2020 |  12:13 ⇒ 12:27 | Аутор: Radio Sarajevo

Ухапшен Марко Трифковић, доводи се у везу с убиствима полицајаца МУП-а КС

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су данас Марка Трифковића званог Жижан, дугогодишњег припадника ауто-мафије у Босни и Херцеговини.
Мјесто увиђаја - Фото: klix.ba
Мјесто увиђајаФото: klix.ba

Незванично, Трифковић се доводи у везу с убиствима Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, припадника Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево из октобра 2018. године. Још увијек није познато каква је конкретно његова евентуална улога у овом случају била, сазнаје radiosarajevo.ba.

Осим довођења у везу са случајем убиства полицајаца, Трифковић се сумњичи и за друга кривична дјела у вези са дјеловањем ауто-мафије.

Подсјећају, Адис и Давор убијени су у рано јутро 26. октобра у сарајевском насељу Алипашино поље. Адис је преминуо на мјесту, док је од посљедица рањавања на КЦУС-у исти дан преминуо и његов колега Давор.

Ухапшени ће током дана бити приведен у просторије СИПА у Источном Сарајеву ради даље криминалистичке обраде.

Подсјећају и да је Трифковић један од осумњичених у оквиру оптужнице против организоване криминалне групе, чијих се 27 припадника терете за организовани криминал у вези с крађама аутомобила.

Оптужница из јуна 2018. се односи на кријумчарење и даљу продају, измјену идентификационих ознака, изнуђивање откупа или растављање у дијелове за даљу продају, углавном скупоцјених моторних возила, украдених од грађана у Кантону Сарајево, у Источном Сарајеву и другим крајевима БиХ.

Међу оптужених 27 особа су, поред Трифковића, били: Данило Цицовић, Владимир Крсмановић Кршо, Срећко Трифковић, Срећко Мандић, Славен Дакић Жућо, Томислав Петровић звани Томо, Нјегослав Милинковић Лјутан, Бојан Кошарац Чавра, Енис Мандал, Мирослав Пајић и Срето Пајић Срећко.