latinica  ћирилица
10/01/2020 |  11:30 | Аутор: СРНА

За дочек Православне нове године облачно на сјеверу

У Републици Српској ће за дочек Православне Нове године у понедјељак, 13. јануара, током дана бити сунчано, а према вечери са повећањем облачности на сјеверу, док ће првог дана Нове године по јулијанском календару бити сунчано и прохладно.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

Према прогнози времена, сутра ујутру биће претежно до потпуно облачно и суво, промјенљивије на крајњем сјеверу и сјеверозападу Републике Српске.

Током дана задржаће се претежно облачно вријеме, а касније послије подне на сјеверу, западу и југу промјенљивије, а облачно ће бити од централних предјела ка истоку, гдје у вишим предјелима може бити провијавања снијега, објављено је на сајту Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Највиша дневна температура ваздуха износиће од три до осам, на југу до 12, а на планинама од минус два степена Целзијусова.

У недјељу, 12. јануара, ујутру и прије подне биће промјенљиво облачно на сјеверу, а у централном појасу облачно са условима за провијавање снијега у брдовитим и планинским предјелима, док ће на југу бити претежно ведро.

Током дана биће промјенљиво облачно са сунчаним интервалима и суво, на истоку претежно до потпуно облачно, гдје још локално може бити краткотрајног провијавања снијега, а на југу сунчано.

Највиша дневна температура ваздуха износиће од три до осам, на југу до 11, а на планинама од минус два степена Целзијусова.

Према прогнози времена, у понедјељак, 13. јануара, уочи православне Нове године ујутру и прије подне биће поново хладније, уз мању облачност и појаву магле око ријека и по котлинама, током дана сунчано, док се према вечери очекује повећање облачности на сјеверу.

Највиша дневна температура ваздуха биће од четири до девет, на југу до 12, на планинама од нула степени Целзијусових.

У уторак, 14. јануара, ујутру и прије подне на сјеверу биће промјенљиво облачно, од централног појаса ка југу ведро или са малом до умјереном облачношћу, са појавом магле око ријека и по котлинама.

Током дана биће сунчано и прохладно, а температура поново у благом порасту за степен-два.

Највиша дневна температура ваздуха износиће од пет до 10, на југу до 13, а на планинама од један степен Целзијусов.