latinica  ћирилица
10/01/2020 |  10:58 ⇒ 12:00 | Аутор: СРНА

Принц Чарлс пријети Харију и Меган укидањем годишњег сљедовања

Британски принц Чарлс запријетио је да ће принцу Харију и његовој супрузи Меган Маркл ускратити годишње сљедовање у износу од два милиона долара уколико пар одлучи да потпуно одступи од својих краљевских дужности, пише лист Тајмс.
Принц Чарлс (Фото.Правда) -
Принц Чарлс (Фото.Правда)

Њих двоје су у јучерашњем саопштењу навели да планирају да одступе од свих краљевских дужности и да постану финансијски независни, јер не желе да добијају новац из Гранта суверена, којим се подржавају чланови краљевске породице на рачун пореских обвезника у Великој Британији.

Новац из Гранта суверена представља мањи дио прихода Харија и Меган, док остатак новца добијају од принца Чарлса, Харијевог оца.

Тајмс је објавио да је принц од Велса, наводно, јасно ставио до знања да неће потписати чек Харију и Меган уколико њих двоје потпуно одустану од краљевских дужности.

Лист наводи да је Чарлс појаснио пару да њихова новчана подршка зависи од улоге и дужности Меган, војвоткиње од Сасекса, у краљевској породици у будућности, пренио је Спутњик.

Пар је у саопштењу навео да жели да постане финансијски независан и да "балансира вријеме између Северне Америке и Велике Британије".