latinica  ћирилица
10/01/2020 |  09:37 | Аутор: СРНА

Звиздић: Нови Савјет министара заслужује пуну подршку

Новом сазиву Савјета министара треба дати пуну подршку у реализацији пројеката који могу довести до јачања унутрашње реинтеграције, дугорочне политичке и социјалне стабилности, економског раста и развоја и владавине закона, изјавио је предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић.
Денис Звиздић - Фото: РТРС
Денис ЗвиздићФото: РТРС

Звиздић наводи да је та подршка потребна и "због даљих кредибилних активности на путу евроатлантских интеграција и исправног позиционирања БиХ у међународним и регионалним односима".

- У овом тренутку, владајућа коалиција има комотну већину у оба дома парламента БиХ, и то је изузетно важна чињеница, коју новоименовани Савјет министара треба да искористи на најбољи начин - рекао је Звиздић за Дневни аваз.

Он каже да се већ на прољеће може очекивати операционализација бројних пројеката који су откочени у парламенту БиХ, а ријеч је о више стотина милиона грант средстава, као и више од милијарду евра за инфраструктурне пројекте, првенствено ауто-пут на Коридору "Пет це" и изградњу брзих путева у БиХ.

Звиздић је рекао да није оптимиста у вези са брзим формирањем Владе Федерације БиХ.