latinica  ћирилица
27/12/2019 |  13:36 ⇒ 17:51 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Заједнички очувати снагу и надлежности Српске (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је Српска стабилна и да институције раде у интересу грађана, нагласивши да без заједништва неће бити добрих резултата.

Цвијановићева је, у обраћању на пријему који је уприличила поводом 9. јануара - Дана Републике за представнике законодавне и извршне власти, правосудних органа, борачких организација и академске заједнице, рекла да је приоритет очување мира, без којег нема стабилног напретка и правог рада институција.

- Сви смо на истом задатку. И ми и они послије нас ће радити, градити и унапређивати Српску да би била још боља и стабилнија - поручила је Цвијановићева.

Додик, Цвијановићева, Вишковић (Фото: РТРС)

Она је рекла да сви могу бити задовољни учињеним у години на измаку, али да има довољно простора за напредак.

Цвијановићева је навела да ће у БиХ и даље постојати многи изазови и пријетње, али да Српска мора да се прилагоди и на њих спремно одговори.

- Знамо да се морамо држати заједно без чега нема резултата. Много великих очекивања од нас имају грађани, али може се осјетити да они имају љубав према Српској и институцијама. То је превише важан капитал да би се прокоцкао и то су оријентири за наш рад у наредном периоду - навела је Цвијановићева.

Оцијенила да су у овој години обавезе Српске редовно сервисиране и извршаване, те да су расле плате и пензије.

- Ојачана је социјална сфера и од 2016. до данас свака година носи неки рекордни потадак, међу којима су и они на плану запослености. У идућој години морамо радити и више. Потребни су рад, одговорност, одлучност, оперативност и да рјешавамо проблеме и суочавамо се изазовима - рекла је предсједница Српске.

Она је нагласила да нема мјеста непоштовању институција Српске за чију одбрану су током одбрамбено-отаџбинског рата многи дали животе.

- Институције се морају поштовати, а Српска може бити друштво у којем сви могу бити задовољни - рекла је Цвијановићева.

Навела је да Српска у будућности може бити инфраструктурно изграђенија, те да су многи пројекти започети и реализују се након отклањања блокада.

- И то ће донијети бољу слику Српске - рекла је Цвијановићева и захвалила званицама на пријему што су радили на јачању и очувању Српске која није била дар са неба.

- Морамо очувати надлежности и снагу Републике Српске - истакла је Цвијановићева и додала да је састанак званичника Српске са представницима вјерских заједница протекао у доброј атмосфери.

Честитала је званицама и грађанима предстојеће празнике.