latinica  ћирилица
22/12/2019 |  18:47 ⇒ 18:48 | Аутор: СРНА

На празник Дјетинце да покажемо да су јаке породичне везе

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је вечерас да у донаторској вечери "С љубављу храбрим срцима" У учествује 200 дјеце, а да је највећи донатор Влада Србије која је издвојила 250.000 евра.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Ово је десета јубиларна година у којој смо поново успјели да мобилишемо наше друштво, што је изузетно значајно. Захваљујем се Влади Србије која је сваке године са нама - рекла је Цвијановићева новинарима у Банском двору у Бањалуци, гдје се одржава донаторско вече чији је циљ прикупљање средстава за изградњу дневних центара за дјецу са потешкоћама у развоју у Бањалуци и Требињу.

Према њеним ријечима, изградња два центра за дјецу са потешкоћама у развоју је иницијатива удружења која се баве овим питањем.

- Одлучили смо се да ово заједно радимо са грађанима, не зато што институције не могу обезбиједити новац, него што смо сигурни да на Дјетињце треба да покажемо да су јаке породичне везе, да држимо једни до других, а сигурна сам да ћемо прикупити износ новца који ће бити довољан за изградњу центара - каже Цвијановићева.

Она је подсјетила да су средства донирали Влада Србије, Кабинет предсједнице Српске, институције Републике Српске, привредници и грађани који позивају хуманитарни број 1411.