latinica  ћирилица
22/12/2019 |  18:09 ⇒ 19:30 | Аутор: СРНА

Од Србије 250.000 евра за изградњу дневних центара

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић изјавио је да ће Србија, која је са 250.000 евра подржала изградњу дневних центара да дјецу са потешкоћама у развоју у Бањалуци и Требињу, увијек бити уз Републику Српску и учествовати у оваквим и сличним акцијама.
Зоран Ђорђевић - Фото: РТРС
Зоран ЂорђевићФото: РТРС

- Више од новца значи наше срце које дајемо Републици Српској и када год будете имали овакве или сличне акције, ми ћемо да учествујемо заједно - рекао је Ђорђевић у обраћању окупљенима на донаторској вечери "С љубављу храбрим срцима".

Он је захвалио предсједници Републике Српске што је организовала ову манифестацију и што то ради сваке године.

- Хвала и Вама предсједниче Додик што сте прије 10 година започели ову акцију која је посвећена најмлађима - рекао је Ђорђевић.

Као ресорни министар у влади Србије који брине о дјеци, Ђорђевић је истакао да је ова брига уствари највећа част и показује одговорност Владе и државе према најмлађима и према будућности.

- Од када је на чело Владе Србије дошао Александар Вучић, Србија је окренула свој однос према Републици Српској. Желимо да он буде приснији. Ви у Републици Српској нисте сами, а нису сама ни ова дјеца, јер имају вас - рекао је Ђорђевић.

Он истиче да је Србија увијек уз Републику Српску и да вјерује да ће тако бити и убудуће.

- Ово је само мали дио онога што ми желимо да вам пружимо - рекао је Ђорђевић.