latinica  ћирилица
22/12/2019 |  07:30 ⇒ 19:39 | Аутор: РТРС

Српска показује хуманост - С љубављу храбрим срцима (РТРС, 17.00)

Донаторско вече "С љубављу храбрим срцима" под високим покровитељством предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић биће одржано данас у Културном центру Бански двор у Бањалуци.
С љубављу храбрим срцима - Фото: РТРС
С љубављу храбрим срцимаФото: РТРС

>>> Пренос можете пратити на РТРС, нашем порталу и фејсбук страници >>>

Донаторско вече почиње у 17.00 часова, а тим поводом Цвијановићева je у Палати Републике уприличила пријем за учеснике хуманитарне акције.

Средства, која ће бити прикупљена на 10. хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима", биће намијењена за изградњу дневних центара за дјецу са потешкоћама у развоју у Бањалуци и Требињу.

Партнери предсједника Републике и у овогодишњој хуманитарној акцији су млади умјетници из различитих дијелова Српске, који ће умјетничким перформансом покушати да заједничким снагама обезбиједе помоћ за другаре.

До 31. децембра биће активан хуманитарни број 1411 посредством којег ће грађани моћи да учествују у овој хуманој акцији.

Министарство финансија Републике Српске отворило је код Комерцијалне банке Бањалука рачун посебних намјена "С љубављу храбрим срцима" за уплате донација физичких и правних лица, а број је 571-010-00002700-15.

Акцију "С љубављу храбрим срцима", коју је покренуо некадашњи предсједник Републике Српске Милорад Додик, већ десету годину организује кабинет предсједника Републике.

Захваљујући овој акцији до сада је прикупљен новац за дјецу обољелу од малигних болести и дијабетеса, за дјецу са посебним потребама и поремећајима у развоју и аутизмом, са ријетким генетским болестима, те дјеци са потешкоћама покрета.

Новцем прикупљеним у овој акцији саграђени су Родитељска кућа и Центар за превенцију развојних тешкоћа за мајку и дијете, а обезбијеђена је и подршка Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству.

Пренос овог догађаја можете пратити на РТРС-у од 17 часова.

Повезане вијести:

Најмлађи хуманитарци на пријему код предсједнице Српске.