latinica  ћирилица
18/12/2019 |  19:37 ⇒ 16/03/2020 | 14:16 | Аутор: РТРС

Почело снимање документарног филма "Шампиони"

Почело је снимање документарног филма "Шампиони". Пројекат РТРС посвећен учешћу четири младића са дауновим синдромом у фудбалској репрезентацији екс ју региона на Европском првенству у Турској 2020. године.

Све је могуће ако желите, а ови момци показују да помјерају границе. Све изгледа као филмска прича ,а у ствари је живот. Када Лазар,Бојан, Владимир и Кристијан сиђу са дасака које живот значе, или скину конобарску униформу, брзо облаче фудбалски дрес и правац Европско првенство у Турској.

- Физичке припреме нису ни мало једноставне, а тек утакмице, али зато је све под будним оком љекара - напомиње Бојан Грубешић, голман екс ју реперезентације Србије, Црне Горе и Републике Српске. 

- Доктор Владо Ђајић, генерални директор УКЦ Републике Српске, истиче да су овим момци свима прирасли уз срце. 

- То су прави момци. Кад видите њих, онда не би смјело да икоме буде нешто тешко у животу. Свим срцем ћемо навијати за њих - поручио је Ђајић.

Даунов синдром није болест него стање, и зато се може поправити.

- И морамо говорити сада шта ова особа може. Вјерујемо у њих, идемо даље - ријечи су Зорана Јелића, директора Даун синдром центра Бањалука.

А гдје су шампиони ту је и РТРС да их испрати.

- Управо јесте то једна од поенти, цијеле ове приче, али и филма, да испунимо своју мисију - поручио је Денис Бојић, редитељ докумнтарног филма "Шампиони".  

Шампиони, Република Српска навија свим срцем за вас наредне године у Турској.