latinica  ћирилица
15/12/2019 |  20:01 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

У Милосавцима код Лакташа отворен друштвени дом

У Милосавцима код Лакташа отворен је адаптирани друштвени дом. Мјештанима га је на употребу предао српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

На мјесту девастиране четверогодишње основне школе изграђене давне 1954. године сада се налази модеран вишефункционалан друштвени дом у чију адаптацију су мјештани Милосаваца учествовали са 6.000 марака.

- Овај објекат ће нам служити за најљепше могуће сврхе, али не дај боже и за оно најгоре, јер ово је значи сада једини објекат који имамо у селу - истакао је Радиша Врховац, предсједник Савјета мјесне заједнице Милосавци.

Осим 54.000 марака за санацију дома у Милосавцима општина Лакташи намјерава сличне активности реализовати и у осталим дјеловима општине.

- Сигурно да нам је приоритет дом у Шушњарима, јер је то један већи објекат и доста је девастиран па ћемо покушати тражити начина како и тај проблем да ријешимо - нагласио је Ранко Карапетровић, начелник општине Лакташи.

Адаптација и изградња нових домова у Лијевчанском и Жупском дијелу општине Лакташи показује намјеру да се остане на овим просторима, рекао је у обраћању српски члан Предсједништва, БиХ.

-  Срби су научили, а то историја најбоље показује да тамо гдје нисмо имали државу нисмо имали ни слободу - нагласио је Милорад Додик, члан Предсједништва БиХ.

Послије завршетка санације домова у другим срединама услиједиће вањско уређење простора. Осим средстава буџета општине Лакташи за ове намјене помоћ ће стићи и са републичког и државног нивоа.