latinica  ћирилица
14/12/2019 |  15:51 ⇒ 16:36 | Аутор: Агенције

Листа најпопуларнијих туристичких дестинација у 2019. години (ФОТО)

Гугл је ове недjеље објавио резултате "Year in Search 2019", који су показали туристичка одредишта која су доживјела највећи пораст када су у питању претраживања од почетка ове године све до сада.

Креатори овог списка су нагласили да овај попис показује шта је у тренду на Гуглу, а ти подаци нису нужно подударни с оним што је најпопуларније у реалном свијету и у понуди туристичких агенција.

Овом листом се откривају, како је наглашено, мјеста на која су људи отишли или су једноставно жељели да оду у 2019. години више него претходних година.

МАЛДИВИ

Само једна фотографија Малдива лако објашњава њихову популарност. Малдиви су познати по хотелима на острву, прозирним тиркизним водама и нетакнутим коралним гребенима.

Туристичке агенције истичу да не требате ићи на Малдиве како бисте истраживали, већ пријатно боравили и одморали се па је избор хотела најважнија одлука на овом путовању.

ЈАПАН

Свијет је напросто фасциниран Јапаном. Свјетска туристичка организација Уједињених нација извијестила је да је од септембра 2019. године Јапан забиљежио други највећи пораст међународних прихода од туризма, одмах након Аустралије.

Токио (Фото: Thinkstock)

БОРА БОРА

Почевши од 2000-их, туристички доласци у овај драгуљ Француске полинезије почели су да се драстично смањују. Чак је 2009. године Club Med Bora Bora затворио своја врата. Ипак, ситуација се поправља...

Бора Бора је дом кристалне лагуне те је добро мјесто за пливање с благонаклоним морским псима, ражама, па чак и китовима. Роњење је такође једна од већих атракција у овом тропском рају.

Бора Бора (фото:booking.com)

ЛАС ВЕГАС

На свијету постоје двије врсте људи - они који воле Лас Вегас и они који га не воле. Историја овог града овјековјечена је у мафијашким филмовима Мартина Скорсезеа и сада класичним комедијама. Животни сјај, гламур и пороци долазе у једном пакету ако се одлучите на посјету Лас Вегасу.

Лас Вегас (Фото: visitlasvegas.com)

МЕКСИКО

Мексико је најпопуларније међународно одредиште за многе Американце и то већ дуги низ година. Због тога не треба да чуди да је у овом дијелу свијета кључно питање било: Шта спаковати за Канкун?

Канкун (Фото: Wikipedia)

Другу половину листе најтраженијих десет локација према подацима Гугла чине Аљаска, Њу Орлеанс, Калифорнија и Њујорк, док је Костарика заузела 10. мјесто.