latinica  ћирилица
13/12/2019 |  18:15 ⇒ 19:59 | Аутор: РТРС

Рогатица: За вртић "Бамби"156.000 КМ

У Рогатици је данас свечано обиљежен завршетак реконструкције и доградње зграде Дјечијег вртића "Бамби" , укупне вриједности од 156.000 КМ. Предсједница Српске издвојила је 50.000, а остатак је обезбијеђен из донаторских средстава Владе Србије.

Од крова и изолације до гријања и намјештаја - вртић "Бамби" за 40. рођендан добио је ново рухо. Уз потпуну реконструкцију дограђено је и 70 квадратних метара новог простора, што ће у огромној мјери побољшати услове рада и боравка малишана у овој предшколској установи, капацитета до 100 мјеста.

- У вртићу се ради са три вртићке групе - једну мјешовиту јасличку групу и двије групе, узраста од четири до пет година и једну од пет до шест година. Располажемо са четири радне собе, док је једна просторија организована као спаваоница - рекла је Наташа Дувњак, директорка вртића.

Она је додала да су реновирани мокри чворови, постављен нови намјештај, набављене нове играчке, те да се нада да ће дјеца и њихови родитељи препознати значај пројекта, а да ће васпитачима и осталим запосленима бити олакшан рад.

Укупна вриједност радова је 156 хиљада марака. Педесет хиљада обезбиједила је предсједница Српске која увијек истиче да је улагање у младе улагање у будућност Републике.

- Опредјељење предсједнице Српске је да заједно и у партнерству с локалним заједницама учини све како би нашим будућим генерацијама обезбиједили бољу будућност - истакла је изасланик предсједника Републике Српске Наташа Сјерић.

Милорад Јагодичћ, начелник општине Рогатица, изјавио је да је Влада Србије за ову општину одобрила 200 хиљада евра средстава од којих су 100 хиљада усмјерили за овај објекат.

Малишани вртића "Бамби" партнери су предсједнице Српске у овогодишњој великој хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима".